Kreditkort i samhället

Det är i dag allmänt accepterat att man har kreditkort. Om någon säger att dom inte har ett kreditkort så blir man ju förvånad. Alla har ju det. Alla använder ju kreditkort. Vi blir mer och mer beroende av alla kort, ICA kort, Coop kort, medlems kort från Lindex och H&M, ja, snart får alla dessa kort inte plats i vår plånbok längre. Men just våra kreditkort kommer vi alltid att hitta plats åt. De har kommit att bli nästan livsviktiga för oss, vi handlar allt med dom. Och det är väldigt sant att det är enkelt att handla med dom, men hur smart är det? Det finns ju kreditkort som inte har något riktig kredit, som man bara kan handla på om det finns pengar på ens bankkonto, detta är dock inte den vanligaste formen av kreditkort. Tyvärr tycker väldigt många att det är smartare att ha ett kort där dom kan handla för med än vad dom tjänat den månaden och sedan ha möjlighet att betala det vid ett annat tillfälle, kanske flera tillfällen. Javisst kan det vara smidigt, men är det inte smartare att lägga undan pengar varje månad istället, innan man köper den där grejen, så att man inte riskerar att fastna med betalningsanmärkningar?