Den lättlästa körkortsboken

körkortsbokenFör vuxna och ungdomar som ska ta körkort med inlärningssvårigheter finns den lättlästa körkortsboken. Den är utformad precis som den vanliga körkortsboken med samma innehåll, skillnaden är att denna bok är utformad med lättare text. Denna version av körkortsboken är också väldigt användbar för människor som har problem med det svenska språket. Eftersom den är lättläst blir den lättare att förstå även för de som har inte problem med språket. Körkortsboken finns också på många olika språk att ladda ner som pdf fil på internet. Alla språk från arabiska till tyska. I Sverige ska alla ska ha möjlighet att ta körkort ovasett vem man är och vart man kommer ifrån. Körkortsboken finns också på cd och som mp3 fil så att man ska kunna lyssna på den. Detta är idealiskt för de människor med skriv- och lässvårigheter eftersom de kan sitta i lugn och ro och lyssna på hela körkortsboken istället för att läsa. Att lyssna på körkortsboken kan vara användbart för andra människor också eftersom de kan sitta och plugga på t.ex. bussar utan risk för att bli åksjuk tack vare att man måste läsa. En del har också lättare att lära sig genom att lyssna.